Navi

Miksi lähdemme matkalle?


Unelmien toteuttaminen -

Kotiin jääminen on ainoa asia, jota tulisimme vanhana katumaan, joten juuri tämän unelman toteuttaminen tuntuu erityisen hienolta. Samalla tuntuu, että tämä on vaikuttanut myös lähimmäisten ajatuksiin toteuttaa omia unelmiaan. Epärealistinen olo; ei vielä täysin sisäistä mitä on tekemässä, mutta olo on vapautunut ja innostunut. Mahtavaa olla näin innostunut! Tähän vuodenaikaan! Nyt tuntuu, että miten vaikeaa tällaisten päätösten tekeminen muka on? Ihan helppoa, kunhan päättää. Toisaalta nyt, kun on omat päätökset tehty, hätkähtää vähän aina, kun tajuaa muille kertoessaan, että tämä on iso juttu.


Unelma



Liikkeellä tarpeeton karsiutuu kyydistä -

Reissumieli istuu hyvin minimalismiin. Tästä pariskunnasta varsinkin Anna suorastaan himoitsee tavaratonta elämää! Ja on se tarttunut myös Tuomaaseen!

Tuomakselle matka toimii myös kokeena. Ympäröivän yhteiskunnan materiapainotteisuus on herättänyt ajattelemaan. Mikä todellisuudessa on merkityksellistä? On tosiasia, että olen pitkään ollut tottunut tähän pyörään. Nyt aikomus on ottaa edes jonkinmittainen askel toiseen suuntaan ja pyrkiä irroittautumaan siitä. Katsoa, miten paljon vähemmällä voi saada niin paljon enemmän. Vai voiko edes?

Anna mieltyi jo lapsena elämään rajallisen tavaramäärän kanssa. Liekö oman huoneen vähäinen tavaramäärä ollut vastapainoa pula-aikana syntyneiden vanhempien keräämälle tavarapaljoudelle? Nuorena aikuisena elin puolestaan siinä ymmärryksessä, että ihmisen elämän tärkeä osa ja tarkoitus on ostaa tavaraa. Kai se oli se, kun sai vihdoin itsenäisyyttä ja oman kodin, niin aikuisuutta piti kokea ostamalla tavaroita ja vaatteita? Nyt, päälle kolmikymppisenä koen palanneeni perusluonteeni pariin parikymppisenä alkaneen harha-askeleen jälkeen. Nyt koen olevani jälleen enemmän itseni, kuluttaessani vähemmän. Tavarat vievät energiaa ja vapautta, sekä henkisesti että fyysisesti. Olen iloinen ja vapaa näin. Kai vain välttämättömien tavaroiden omistaminen konkretisoi omalla tavallaan, ettei ole mitään menetettävää. Ja se on minusta vapauttavaa. Turvallisuuden tunne ei tule tavaroista, vaan vapaudesta ja siitä, että vierellä on rakkain ihminen.

Keveys


Maisemien vaihtuminen on mieluisaa -

Maisemien vaihtuessa mieli pysyy virkeänä, ajatukset empaattisina ja muutos on konkreettisesti jatkuvaa. Muutos on mahdollisuus, mutta myös välttämättömyys. Toki tuttu on turvallisempi vaihtoehto - vähän kuin villasukat: lämmintä ja pehmeää, mutta tuskin kovin yllätyksellistä. Siispä jätämme jalkamme paljaiksi. Välillä voi osua varvas kiveen tai tikku jalkapohjaan. Osukoon.

Kevein ajatuksin


Olemme valmiita luopumaan paljosta ja tekemään paljon sen eteen, että voimme kokeilla elää toisin kuin on totuttu. Paikalleen jääminen ja asunnon ostaminen on mahdollista myöhemminkin. Jos asunto jää hankkimatta, kaduttaa se vähemmän, kuin jos nyt jäisi paikalleen odottamaan seuraavaa lomaa ja mahdollisuutta nähdä maailmaa.

Muutos


Ei tietoa matkan päättymisestä -

Ajallisesti ennaltamääritelty matka johtaa kokemuksemme mukaan etukäteissuunnitteluun. Nyt taskussa on vain menoliput ja päässä avoimet ajatukset.

Vapaus

"Miksi matkalle?" kuvina täällä.



2 comments:

  1. Tosi mielenkiintoisia kirjoituksia täällä, erityisesti tämä sai omatkin ajatukset liikkeelle! Upeaa kun matkanne lähestyy jo niin pian! Mukana seurataan! :) terv. Linda

    ReplyDelete
  2. Kiitos, Linda! Mukava kuulla, että voidaan innostaa. Tervetuloa mukaan! T. Tuomas&Anna :)

    ReplyDelete